Felhívás!

Fogadóóra helyett találkozók?

Fogadóóra helyett találkozók?

A baróti tanács január havi soros ülésén kijelölték és elfogadták többek között a tanácstagok által tartandó fogadóórák ez évi időpontjait. 2018-ban minden tanácsos négy alkalommal tart fogadóórát, ehhez már csak az hiányzik, hogy a lakosság is mutasson kellő érdeklődést irántuk.

 

A tanácsülésen Lázár-Kiss Barna polgármester hangoztatta ugyanis, hogy a tapasztalatok szerint a város és a hozzátartozó falvak lakói nem élnek a lehetőséggel, legtöbbször hiába tartanak fogadóórát. „Pedig sokszor jó volna, ha eljönnének, és megbeszélnénk különböző dolgokat” – mondta. Példaként megemlítette a város parkolóinak esetleges bérbeadása iránt tanúsított érdeklődést, melyhez egy nemrég megjelent újságcikk kapcsán többen is hozzászóltak: „jó volna a fogadóórákon mások véleményét is megismerni ezt a gondot illetően” – nyomatékosította a városvezető.

A téma kapcsán Nagy István tanácsos állt elő javaslattal, aki úgy vélte, a baróti tanácsosoknak mindenekelőtt fel kellene tenniük a kérdést: vajon miért nem járnak fogadóórákra az emberek? „Nem tudnak róluk, vagy esetleg azt gondolják, hiába jönnek el, mert a tanácstagok amúgy sem tudják gondjaikat megoldani?” – tette fel a kérdést. Úgy fogalmazott, a fogadóórákhoz viszonyítva az emberek inkább érdeklődést mutatnának egy-egy különböző témakört (tanügy, vízellátás stb.) megvitató találkozó iránt, melyeken adott esetben a polgármester és több tanácsos is részt vehetne. „Ha a város polgármestere jönne egy ilyen javaslattal, nagyobb sikere lenne” – vélekedett.

Az elfogadott határozat szerint februárban Lázár Zoltán (8-án 16 órától a baróti polgármesteri hivatalnál), Molnár Orsolya (9-e, 16.30, baróti polgármesteri hivatal), Bíró Béla Dávid (15-e, 18 óra, köpeci kultúrotthon), Ráduly László Dezső (16-a, 16 óra, bibarcfalvi kultúrotthon), Pál-Szilágyi Zoltán (19-e, 16 óra, baróti polgármesteri hivatal) és Nagy István (23-a, 17 óra, baróti polgármesteri hivatal) tart fogadóórát. Március 2-án Weithaler Walter és Fehér Zoltán József (mindketten 14 órától a baróti polgármesteri hivatalnál) fogadja az érdeklődőket, március 7-én 8.30-tól Gáspár Jenő (bodosi kultúrotthon), Dimény László (10 órától a Néppárt irodájában) tart fogadóórát, aztán március 14-én Incze István (10 óra, polgármesteri hivatal), 15-én Kotecz József Attila (16 óra, polgármesteri hivatal), 21-én Szabó Péter (16.30, polgármesteri hivatal), 22-én Pál Levente (17 óra, felsőrákosi kultúrotthon) és 28-án Szakács László (14 óra, polgármesteri hivatal) áll a polgárok rendelkezésére.

Hozzászólások