Felhívás!

Fakereszteket állítanak

Fakereszteket állítanak

A fürdőépítő kalákával párhuzamosan egy másik munkálat is zajlik a nagyközségben: a települést uraló domboldalon egy gyalogos keresztutat alakítanak ki, ami a tetőn levő, nagyméretű kereszthez vezet, ahol időnként kisebb ünnepségeket szoktak tartani.

Cseh József polgármester kifejtette: egy olyan kálváriautat építenek, mint amilyen a Perkőre vezető, igaz, gyalogosok számára. Ugyan van egy autók által is járható út is, viszont az esővíz elvezetése nincs megoldva, így az csapadékos időjárás után mindig karbantartást igényel. A tetőre anyagiak miatt nem tudnak villanyt vezetni, mivel meglehetősen távol esik a falutól. Bár felmerült ennek a lehetősége is, de aztán a most épülő fürdő mellé tették a voksukat, mivel annak a területe könnyebben megközelíthető. Így a tetőn – aminek a csúcsán levő anyakereszt mellől egyébként pazar kilátás van – csak évente pár alkalommal, így például augusztus 20-án szerveznek kisebb rendezvényeket. Az átadásra a tervek szerint augusztus 15-én kerül sor, az utat Tamás József püspök áldja meg.

Illyés Botond alpolgármester kifejtette: amikor a cserkészekkel 2015-ben elkészítették a nagy keresztet, már felmerült egy kálváriaút építése. „Most alakíthattuk ki az ezer méteres utat is, mert eléggé nehéz a terep” – fejtette ki a Nagyboldogasszony cserkészcsapat vezetőjeként is tevékenykedő alpolgármester, aki szerint a püspök nagyon szívesen fogadta a meghívásukat az átadásra. A kereszteket Gál Tibor ács állította össze, a szöveget Bíró László faragta rájuk.

Hozzászólások