Felhívás!

Év végi túrázás

Év végi túrázás

A Pro Zabola Egyesület év végén, karácsony és Szilveszter között szervezte meg a hagyomány Csipkés Adventures Túrát. Péter Leventétől, az egyesület elnökétől megtudtuk, az immár tizedik alkalommal tető alá hozott rendezvényen közel 180 túrázni vágyó – javarészt felnőtt – vett részt, de akadtak köztük gyerekek is, akik szüleikkel együtt kirándultak.

„Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a rendezvény már olyan szinten hagyománnyá vált, hogy sokan csak erre az alkalomra látogatnak Zabolára, míg mások a túra alkalmával találkoznak régi ismerőseikkel, barátaikkal” – mondta az elnök. Idén az Arató pusztája nevű erdős részre gyalogoltak, ami közel 12 kilométeres túrázást jelentett. Mivel a hasznosat a kellemessel kötötték össze, így ezúttal is helyeztek el turisztikai névtáblákat az út mentén, így ismertetve meg a résztvevőket a különböző erdőrészek vagy rétek régi elnevezéseivel.

Az Arató pusztáján a zabolai cserkészek műsort mutattak be, míg a helyi lovasok lehetőséget biztosítottak a kicsiknek a lovaglás kipróbálására. A faluba visszatérve, a rendezvény tízéves fennállását megünnepelvén a Teleházban vetített képes előadáson idézték fel az elmúlt évek túrázásait és eseményeit.

Péter – aki egyben természetfotós is – megjegyezte: az út során eddig nem találkoztak medvével. Igaz, amikor egymaga megy felvételeket készíteni, akkor is alig látni nagyvada(ka), így aztán amikor közel 200 zajongó ember törtet a vadonban, eléggé kizárt, hogy medvével vagy vaddisznóval lehessen találkozni.

A Pro Zabola Egyesület idei tervei között szerepel a tavaly elkezdett és kitörő népszerűségnek örvendő malombajnokság megrendezése, továbbá megtartják a nyári túrát, amit nem az orbaiszéki település környékén, hanem az ország valamelyik festői vidékén akarnak végig járni. Emellett ősszel megrendezik a szintén hagyományos és népszerű Szent Mihály-havi forgatagot.

Hozzászólások