Felhívás!

Egyhetes karavánt szerveztek

Egyhetes karavánt szerveztek

A járvány következtében bezárt iskolák, vendéglátóipari egységek, fodrászatok stb. miatt érezhetően csökkent a jogi személyek által termelt hulladék Kézdivásárhelyen. Ugyanakkor jelentősen megnőtt a lakosság részéről beérkező szemétmennyiség.

Zonda Balázs, a hulladékgazdálkodással foglalkozó Gosp-Com Kft. igazgatója érdeklődésünkre elmondta: áprilisban a lakosság által termelt hulladék közel száz tonnával emelkedett az előző év hasonló periódusához képest, mivel a hatóságok az otthonukba kényszerítették az embereket.

– Az elmúlt két hónap kissé furcsa helyzet elé állított, mivel nem tudtunk hagyományos módon szelektív hulladékgyűjtést szervezni, így egyhetes karavánt szerveztünk. Telefonon, e-mailben vagy éppen Messengeren lehetett jelezni, hogy van olyan hulladék, ami elszállításra vár. Elsősorban bútordarabok és elektromos hulladék érkezett be, ez utóbbiból három tonna, míg berendezési tárgyakból több mint 25 köbméter, így meglepetésünkre sikeres volt a megmozdulás – tájékoztatott az igazgató.

Hozzátette: szintén ebben az időszakban felfüggesztették a terepes pénzbegyűjtést, viszont sokan éltek a Paypointos fizetési lehetőséggel. Míg februárban mindössze 900-an fizettek ezzel a módszerrel élve, addig áprilisban már 3400-ra nőtt azok száma, akik így törlesztették a számlákat.

Hozzászólások
Ötven éve „tanulva tanítanak”

Ötven éve „tanulva tanítanak”

A tanügyi káderek 1969 februárjában megtartott országos konferenciáján vetődött fel első alkalommal a Pedagógusok Háza szükségessége. 1971-ben alakultak meg ezen központok mint önálló módszertani, tudományos, kulturális és nevelési intézmények. A sepsiszentgyörgyi pedagógusok háza a jubileumot a Fidelitas hotelben tartott szakmai konferenciával és a volt vezetők díjazásával ünnepelte meg.