Hirmondo

Egy héten át a gyermekeké volt a főszerep

Egy héten át a gyermekeké volt a főszerep

Többnapos programsorozattal készültek idén Kovásznán gyermeknap alkalmából. A városi művelődési ház szervezésében, Kovászna Város Tanácsa támogatásával már múlt pénteken elkezdődtek a gyerekeknek szánt események, amelyek még mindig nem értek teljesen véget.

Hirdetés
Hirdetés

Május 28-án, pénteken bábszínházzal kezdődtek a gyermeknapi események, Páll Ibolya rendezésében és előadásában a Vízikígyó lánya című zenés bábelőadást tekinthették meg a kicsik a művelődési központ színpadán. Hétfőn, május 31-én délelőtt a Veronica című gyermekfilm vetítésével folytatódott a programsorozat. Június 1-jén, kedden a Kovásznai Tanulók Klubja Domino, Easy Kids, Funny Girls és Mini Girls tánccsoportjai léptek fel a klub székházánál, Tánc és Játék című gyermeknapi produkciójukat mutatták be. A kicsiket Horváth Zita és Bartha Melinda tanárnők készítették fel. Tegnap a gyerkőcök ismét mozizhattak, Manu, a legsirályabb fecske című filmet nézhették végig 10 órától magyar, 12 órától pedig román szinkronnal a művelődési központban.

A gyerekeknek szánt ünnepi hét azonban még nem zárult le, ugyanis holnap, június 5-én 17 órától a Neo-Gitár-Alfa zenekar lép színpadra. A gitárkoncertnek a művelődési ház Ignácz Rózsa-terme ad otthont. Fellép Fülöp Zsolna, Karácsony Attila, Kovács Krisztián, Seres Balázs, Szabó Róbert és Tóth Ágota, akiket Kurta Béla készített fel. A gyerkőcöknek lehetőségük volt megmutatni tehetségüket az aszfaltrajzban a hét során. A szervezett csoportoknak a szervezők biztosították a krétát, a kicsik feladata csupán annyi volt, hogy telefirkálják a Sétateret és a Művelődési Ház udvarát.

Ezenkívül gyermeknapi rajzpályázatot is meghirdettek a szervezők óvodások és kisiskolások számára. A pályázat témája és technikája szabadon választott, legalább A4-es méretű lapra kell alkotniuk. A rajzokat (grafika, festmény) folyamatosan fogadják, de legkésőbb június 10-én 14 óráig kell a művelődési jázhoz eljuttatni felcímkézve, a címkén (nem a rajzon) a gyermek neve és csoportja vagy osztálya, továbbá a felkészítő neve kell, hogy szerepeljen. A szakmai zsűri korosztályonként kiértékeli a képeket, minden kategóriában 3 díjazott lesz. Értékes nyeremények találnak gazdára, és a művelődési ház Facebook-oldalára is felkerülnek, ahol a legtöbb szavazatot június 14-én 12 óráig elérő 5 képet közönségdíjjal is jutalmazzák. A díjazott képek az Ignácz Rózsa-teremben lesznek kiállítva. Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó: június 15-én, kedden 17 órától.

Hozzászólások