Felhívás!

Csinosodik a város

Csinosodik a város

Az elmúlt időszakban számos kisebb építkezés zajlott Baróton és a közigazgatásilag hozza tartozó falvakban, és az elkövetkező időszakban is mozgalmas napok elé néznek – fogalmazta meg Benedek-Huszár János polgármester.

Így például Bodosban rendezték a temető bejáratát, ami azt jelenti, hogy aszfaltozott feljárót létesítettek a nyugvóhelyhez, következik a véczeri emlékmű környezetének a rendezése azért, hogy a helyszín méltó legyen a március 15-i rendezvények lebonyolításához. Véczer köztudottan egész Erdővidék számára fontos helyszín, a közelben került sor 1849 decemberében az 1848–49-es szabadságharc két fontos mozzanatára is. December 9-én a köpeci híd közelében ütköztek meg a székelyek a császári csapatokkal, a felülkerekedő Heydte tábornok ekkor gyújtotta fel Köpecet és kaszabolt le ötvennél is több menekülőt. Aztán 1849. december 13-án visszavágtak a székelyek, amikor is Gábor Áron irányítása alatt megfutamították az ellenséget pont itt, a keresztút közelében, ahol az emlékmű áll. 1990 óta a véczeri emlékmű a március 15-i megemlékezések egyik legfontosabb erdővidéki helyszíne.

A munkálatokhoz visszatérve, a baróti iskolánál is újraöntötték a tornaterem előtti járdát, a köpeci iskolánál pedig az alagsorból a földszintre költöztették az ún. „vizesblokkot”, elérhetőbbé téve ezáltal az illemhelyet is a diákok számára. 

Hozzászólások
Elfogadták a december 1-jei ünnepségeken és más rendezvényeken való részvétel feltételeit

Elfogadták a december 1-jei ünnepségeken és más rendezvényeken való részvétel feltételeit

Elfogadta pénteken a kormány a nemzeti ünnep alkalmából rendezett hivatalos ünnepségeken való részvétel feltételeiről, valamint a sportversenyek, előadások, koncertek, fesztiválok vagy más szabadtéri kulturális rendezvények, illetve tanfolyamok, workshopok, konferenciák szervezésével és az azokon való részvétellel kapcsolatos feltételekről szóló jogszabályt.