Felhívás!

A Magyar Nyelv Napja

A Magyar Nyelv Napja

Az RMDSZ kovásznai szervezete fontosnak tartja a magyar kultúra ápolását, ezért is szervezik immár hagyomány szerint november 13-án, kedden 18 órakor a Magyar Nyelv Napját a Kovásznai Művelődési Központban.

A kulturális rendezvényen a Kőrösi Csoma Sándor Líceum alá tartozó Orbán Balázs Általános Iskola azon diákjai, akik mesemondó, balladamondó versenyeken vagy népdalvetélkedőkön jeleskedtek, előadják győztes darabjaikat. A Kőrösi Csoma Sándor Líceum 11. B. osztálya Molnár Juliánna és Molnár János tanárok felkészítésével Petőfi Sándor verseiből mutat be összeállítást. Énekel a Tiszta Szív Kórus, a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Sicton zenekara, táncol a Pitypang diák néptáncegyüttes.

Hirdetés
Hirdetés

Kérdésünkre Kopacz Levente, a kovásznai RMDSZ megbízott ügyvezető elnöke elmondta, hogy amióta a szövetség kezdeményezésére a román parlament elfogadta, hogy november 13 legyen a magyar nyelv ünnepe – és lehetőséget adott az önkormányzatoknak, hogy önerőből támogathassák a rendezvényt – a fürdővárosban mindig megszervezik a Magyar Nyelv Napját, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend. <<

Hozzászólások