Hirmondo

A könyvek is karanténba kerülnek

A könyvek is karanténba kerülnek

A jó hír az, hogy a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Könyvtár látogatottsága nem esett vissza a koronavírus-járvány miatt, annak ellenére sem, hogy tavasszal néhány hétig zárva volt. A könyvtár alkalmazkodik az új szabályokhoz, és továbbra is kiszolgálják azokat, akik hozzájuk fordulnak. Mivel minden visszavitt könyv egy hétre karanténba kerül, így egy-egy könyvre megnőtt a várakozási idő.

Természetes dolog, hogy a könyvtár ugyanúgy működik, vagy talán még látogatottabb, mint eddig, hiszen nem lehet utazni, nincsenek események, koncertek, rendezvények, így maradt az olvasás, mint kikapcsolódási eszköz.
– Alkalmazkodtunk az új szabályokhoz, és továbbra is kiszolgáljuk azokat, akik hozzánk fordulnak. Mivel minden visszahozott könyv egy hétre karanténban kerül, ezért egy-egy könyvre megnőtt a várakozási idő. Ezért az új könyvek beszerzésénél több példányt próbálunk beszerezni a nagyon keresett kötetekből Mivel az oktatás online zajlik, az iskolai könyvtárak sem működnek, így nagyobb a kereslet a háziolvasmányok iránt is – tudtuk meg Vántsa Judittól, a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós könyvtár munkatársától.
A könyvtárban működő olvasóklub is folytatta tevékenységét, pár nap kivételével.

Hirdetés
Hirdetés

– Szerencsére minden korosztályból járnak könyvtárba, pontosan azonban csak januárban derül ki, az év végi zárást követően. Örvendetes, hogy egyre több kisgyerekes család jár ide. Ez valószínű a gyermekbarát környezetnek és a rengeteg új gyermekirodalomnak is köszönhető. A legfiatalabb beiratkozott, könyvtárba járó olvasónk 1 éves 7 hónapos, a legidősebb 88 éves – mondta Vántsa Judit.

A könyvtár nemrég egy történetíró játékot is kitalált, amely 10–100 év közöttieknek szól, és most zajlik novemberben, a legszebb történetek íróit a Mikulás ajándékozza meg.

Hozzászólások