Felhívás!

Visszafizetett adó

A kereskedelmi és iparkamara a sepsiszentgyörgyi önkormányzat megbízásából meghirdette az idei helyi vállalkozásokat támogató programját, amelyre azok a megyeszékhelyen bejegyzett kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek befizették egész éves ingatlanadójukat a városkasszába.

Édler András kamaraelnök lapunknak elmondta, idén több pontban is a vállalkozók számára kedvezően módosult az adó-visszatérítési program. Egyrészt a helyi adó 33 százalékának visszatérítésén túl további 10 százalékos visszatérítést kaphat az a sepsiszentgyörgyi vállalkozás, amely egy másik sepsiszentgyörgyi vállalkozótól vásárol terméket vagy szolgáltatást – ezzel a helyi együttműködéseket próbálják ösztönözni. Másrészt leegyszerűsítették a pályázati dokumentációt, így a vállalkozónak nem kell előre megjelölnie, hogy mire költi a visszapályázott adóját. Fontos újdonság még, hogy – a Versenyhivatal engedélyével – a következő három évben is meghirdethetik a de minimis programot, így hamarabb lehet majd visszaigényelni helyi a adó 33 százalékát.
A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén 1 millió lejes költségvetési keretet hagyott jóvá a program finanszírozására, de ígéretet tettek, hogy minden megalapozott igénylést finanszíroznak. Ezzel a helyi vállalkozókat kívánják előnyösebb helyzetbe hozni, hiszen a máshol bejegyzett cégek nem pályázhatnak. Sepsiszentgyörgyön mintegy 400 cég igényelheti vissza helyi adója 33 százalékát. A pályázat hétfőn indult, és legkésőbb október 23-ig kell benyújtani az igénylést. Részletek a www.ccicov.ro oldalon. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.