Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ismét változtatnak!

Egy gazdasági törvénykönyvbe szeretné összevonni a kormány a jelenlegi szerteágazó gazdasági vonatkozású jogszabályokat. Az erről szóló memorandumot csütörtöki ülésén fogadja el a kabinet, jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő szerint a gazdasági törvénykönyv magában foglalja az adótörvénykönyvet, az adóeljárási törvénykönyvet, a gazdasági társaságok létesítéséről szóló törvényt, az adócsalásról szóló jogszabályt és egyéb, a gazdaság területéhez kapcsolódó törvényeket, ugyanakkor törlik azokat az előírásokat, amelyek egymásnak ellentmondanak vagy fedik egymást. „Az üzleti szférának világos, összefüggő és kiszámítható törvényi keretre van szüksége”, mondta Dăncilă, aki szerint mielőtt a törvényről szavazna a parlament, egyeztetni fognak a munkáltatók képviselőivel és az érintett civil szervezetekkel.
Az általunk megkérdezett gazdasági szakértők szerint valóban szükség lenne egy átlátható törvénykezésre, de a legfontosabb az lenne, hogy stabil legyen, hogy a vállalkozóknak ne kelljen az újabb és újabb módosításokat követniük. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Édler András azt mondja, erre a célra egy útmutató is megfelelne, fontosabb, hogy ne változzon folyton a törvénykezés. Erdei-Dolóczki István RMDSZ-képviselő, az alsóház pénzügyi bizottságának tagja szerint nem lehet fél év alatt összecsapni egy gazdasági törvénykönyvet, mert félő, hogy „saláta” lesz belőle, viszont szerinte ez a hozzáállás jellemző az államapparátusra. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük