Vállalkozók ünnepe

A vállalkozások ünnepére készülnek Sepsiszentgyörgyön. A Startup Week nevű eseménybe integrálják az eddigi sikeres gazdasági rendezvényeket, és abban bíznak, hogy a helyi vállalkozók között szorosabb kapcsolatot sikerül kialakítani, mutatott rá Mátyus Enikő.

Az InnoHub közösségi tér vezetője szerint tucatnyi gazdasági szervezet fogott össze, hogy október 16. és 20-a között megszervezzék a Startup Hetet, amelyhez egy világszervezet biztosít nemzetközi láthatóságot. Az amerikai Techstars által működtetett (www.startupweek.co) esemény a vállalkozói szellemet, a vállalkozásokat ünnepli a világ több városában, így Sepsiszentgyörgy olyan nagyvárosokkal szerepel egy platformon, mint Hong Kong, Miami vagy Tokió.

Mátyus Enikő szerint azon dolgoznak, hogy a sepsiszentgyörgyi vállalkozói ökoszisztéma valamennyi színfoltját bevigyék, lesznek szakmai rendezvények, kerekasztal-beszélgetések hazai és külföldi előadókkal. Megszervezik a Székelyföldi IT és Innovációs Konferenciát, az Üzleti Tervek Versenyét, lesz HUBx esemény, az iskolákban „csináld magad” versenyek révén vezetik be a diákokat a vállalkozói világba és szerveznek sporteseményeket vállalkozóknak. A Startup Week szervezői között van az IT PLus Klaszter, a Magyar Kereskedőház sepsiszentgyörgyi irodája, a Junior Business Club, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Kovászna Megyei Nők Egyesülete, az Erdélyi Fiatal Vállalkozók Egyesülete, a Europe Direct, a Városimázs iroda, a Transylvania Fémipari Klaszter a TransylvaniaTextile&Fashion Klaszter, a Jogaink egyesület, az innoHUB és az ASIMCOV, de várják mások csatlakozását is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.