Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több száz romániai kamion vesztegel az olasz és a szlovén határon

Több száz romániai kamion vesztegel az olasz és a szlovén határon Gazdaság

Pénteken kétszáz romániai kamion vesztegelt olaszországi és szlovéniai határátkelőknél, de a becslések szerint számuk még növekedni fog, jelentette ki Lucian Bode ügyvivő szállítási miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter a nemzetközi közúti árúszállításban résztvevő gépkocsik helyzetéről beszélt, rámutatva, hogy az Olaszországból Romániába tartó kamionokat leállították a szlovén, illetve a magyar határon a március 12-én 22 órakor hatályba lépő beutazási korlátozás következtében.

Bode szerint 12 órakor az olaszországi határátkelőknél körülbelül száz kamion vesztegelt, míg egy órával korábban ezek száma megközelítőleg húszra rúgott.

„A szlovén határon 11 órakor körülbelül száz tehergépkocsi vesztegelt, a jelenlevők becslése szerint pedig számuk legalább 300-ra fog növekedni. Tehát, száz kamion az olasz határon, körülbelül háromszáz a szlovén határon” – mondta Bode.

Megemlítette ugyanakkor, hogy a szlovén határon két, Spanyolországból visszatérő busz is várakozott. Bode szerint az egyiknek tíz utasa van, a másiknak azonban nincs utasa.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük