Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több pénz marad a helyi és megyei önkormányzatoknál a személyi jövedelemadóból

Több pénz marad a helyi és megyei önkormányzatoknál a személyi jövedelemadóból Gazdaság

Egyöntetűen jóváhagyta kedden a képviselőház a személyi jövedelemadóból (szja) befolyó összegek visszaosztásának módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Hirdetés
Hirdetés

A Florin Roman liberális képviselő által kezdeményezett tervezet a helyi közpénzekről szóló, 2006/273-as törvény 32. cikkelyét módosítja.

A javaslat értelmében a személyi jövedelemadóból befolyó becsült összeg 15 százaléka legkésőbb következő hónap 8-áig a megyei költségvetésbe kerül, 65 százaléka annak a községnek, városnak vagy megyei jogú városnak a költségvetésébe, amelyben a befizető tevékenykedik, 6 százalékát határozattal visszaosztják a helyi önkormányzatoknak a megyei tanácsok, 14 százalékát pedig a közpénzügyi igazgatóságok.

A tervezet azt is előírja, hogy a megyei közpénzügyi igazgatóságoknak negyedévente közzé kell tenniük honlapjukon a személyi jövedelemadóból származó bevételeket és ezek visszaosztását.

A kezdeményezés vitáján Florin Roman rámutatott, Florin Cîţu pénzügyminiszter egyetértett a módosításokkal, amelyeknek köszönhetően az elmúlt 16 évben jegyzett legnagyobb összegek maradhatnak az önkormányzatoknál.

A képviselőház döntő házként szavazott a tervezetről.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük