Felhívás!

Szabadságolás? Majd!

Szabadságolás? Majd! Gazdaság

Az OLX internetes hirdetési portál közvélemény-kutatást végzett ügyfelei, honlap-látogatói körében. A válaszadók 45 százaléka egyelőre nem szándékszik üdüléssel, utazgatással letölteni 2020. évi munkahelyi pihenő-szabadságát, legalábbis nem hamarosan. Ennek a 45 százaléknak 44 százaléka a koronavírus-fertőződés veszélyével, 38 százaléka anyagi nehézségekkel, pénzhiánnyal indokolta a halasztást, csaknem 20 tart a határátkelőknél fennálló torlódásoktól, aminek az oka mostanában ugyancsak a koronavírus-járvány.

A megkérdezettek 38 százaléka mindenképpen vakációt, azaz szabadságolást óhajt a következő hetekben, hónapokban, 47 százalékuk 2-3 szakaszban utazna üdülni, 42 százalék csak egy alkalommal, 4 százalék 5-nél is több helyszínt megnézne alaposabban. A szabadságolásra vágyók zöme hegyvidéken üdülne, második helyen áll a Fekete-tenger partja, a külföldre utazók elsősorban a közvetlen szomszédokhoz vagy övezetbeli országokba utaznának. Szálláshelyként 39 százalék választana legszívesebben panziót, 29 százalék nagyobb szállodát, “all inclusive” szolgáltatással (teljes ellátással), 27 százalék szállodai lakosztályban töltené az üdülés napjait, 25 százalék közepes vagy kisebb szállodában, 23 százalék faházat, menedékházat, illetve szobát bérelne, 12 százalék a sátrat kedveli, 7 százaléknak módjában áll  lakókocsival utazni, illetve ilyent bérelni (némelyek több lehetőséget is megjelöltek).

A szabadságolásra, üdülésre készülők többségének személyi vagy családi költségvetése ezer és kétezer lej között mozog. A megkérdezettek a legbiztonságosabb utazási járműnek nevezik a saját autót és vontatható vagy összetett lakókocsit.  A válaszadók zöme komolyan venné a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett egészségvédelmi rendszabályokat, 75 százalék például “ígéri”, hogy beltérben felteszi a száj- és orrvédő maszkot. Alig 6 százalék közömbös az egészségvédelmi óvintézkedésekkel szemben.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.