Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön szervezték a 8. Székelyföldi Vállalkozói Szövetségek Fórumát

Sepsiszentgyörgyön szervezték a 8. Székelyföldi Vállalkozói Szövetségek Fórumát Gazdaság

A Junior Business Club egyesület szervezésében február végén Sepsiszentgyörgyön találkoztak a székelyföldi vállalkozói szövetségek vezetői.

A 8. alkalommal megszervezett fórumon a meghívott vezetőket Karácsony Zsolt, az SZVSZF soros elnöke, JBC-elnök és a helyszínt biztosító Oltean Csongor, a StartUp HUB vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ társvezetője köszöntötte.

A fórum első részében a HUB házigazdájától a felnőttképzési programokról és együttműködési formákról informálódtak, amelyben a jövőre nézve lehetőség adódik a csatlakozásra. A továbbiakban megvizsgálták az elkövetkező időszakra várható finanszírozási lehetőségeket. A SZVFSZ égisze alatt mindenik vállalkozói szervezet tavasszal megszervezi a vállalkozásokat érintő finanszírozási lehetőségek bemutatóját, amelyet a tervek szerint Csíkszeredában, Székelykeresztúron, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön szerveznek meg.

Hirdetés
Hirdetés

A fórum második felében az együttműködési formák tapasztalatait osztották meg egymással a résztvevők. A gazdasági szervezetek működését, a klaszterek, az inkubátorházak és egyéb együttműködési formákat mutattak be egymásnak, annak érdekében, hogy a jó praktikák és bevált módszerekkel közösen tudjanak építkezni. Az eddigi közös elért eredmények hatására a SZVSZF újabb vállalkozásokat támogató kedvezmények kialakításáról is tárgyalt, amely érdekében tárgyalásba kezdenek több helyi vállalkozóval, akikkel közösen tudják növelni a helyben történő vásárlást és ösztönözni a helyi vállalkozók közötti együttműködést.

A tanácskozás utolsó szakaszában megvitatták a vállalkozásokat negatívan érintő új törvényeket és törvényjavaslatokat, amelyekre megoldásokat kerestek közösen. A SZVSZF fórum képviselő nehezményezik, hogy a vállalkozókkal szemben olyan döntések is születnek, amelyekben nincsenek bevonva, viszont azok hatásai direkt módon negatívan érintik vállalkozásaikat és annak működését. Az SZVSZF egyik célkitűzése, hogy a törvénymódosítások, intézkedések meghozatala előtt minél gyakrabban születhessen konzultáció az érintett felekkel is, támogatva a közösen elfogadott döntésmeghozatalt.

Az elkövetkező időszakban sok munka vár a SZVSZF fórumára és szervezetei számára, ennek érdekében várják ötleteikkel, javaslataikkal a vállalkozókat és a gazdasági szakemberek csatlakozását a közös ügy elérése érdekében.

A fórumon részt vett a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége, az ARBOR Vállalkozók Szövetsége, a Csíki Vállalkozók Egyesülete, a Junior Business Club, a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége, a St. Georgus Manager Club, a Keresztúri Vállalkozói és Közösségi Alap, a Green Energy Klaszter.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük