Felhívás!

Röviden

Kulcs a gyarapodáshoz

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság idén is meghirdeti a Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című tanulmányi vetélkedőjét középiskolai diákok számára. A vetélkedő első fordulóját október 26-án tartják. Az 50 kérdésből álló online tesztre a diákoknak egyénileg kell válaszolniuk. A verseny döntőjét november 29-én Kolozsváron rendezik, ahol az a 20 diák vesz részt, aki az online fordulón a legjobb eredményt érte el. A feladatok között esettanulmányok, tananyaghoz kapcsolódó kérdések várhatóak, amelyek megoldásához nem csak elméleti tudásra, de kreativitásra is szükség lesz. A verseny fődíja 500 euró, a második helyezett 300, míg a harmadik 200 euró készpénzt kap. Az érdekeltek október 25-ig regisztrálhatnak a www.penzmagnes.ro oldalon. Itt megtalálhatóak a fontos tudnivalók, a versenyszabály és a felkészüléshez szükséges anyagok is.

 

Pingpongozó vállalkozók

A Magyar Nemzeti Kereskedőház sepsiszentgyörgyi irodája és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa vállalkozóknak szánt sporteseményt szervez a közelgő Startup Week rendezvénysorozat keretében. Deák Gyöngyvér irodavezető tájékoztatása szerint október 16-án a sepsiszentgyörgyi Topspin Asztalitenisz Klubban szervezik a helyi vállalkozókat asztalitenisz-versenyét. A PingPong for Entrepreneurs’ rendezvényére a sfantugheorghe@tradehouse.hu e-mail-címen lehet regisztrálni.

 

Megéri áramszolgáltatót váltani?

Jövő év januárjától megszűnik az elektromos energia árának állami szabályozása, a fogyasztók pedig szabadon eldönthetik, melyik szolgáltatóval kívánnak szerződést kötni. Az áramszolgáltatók listája, valamint egy ár-összehasonlító megtalálható az energiaszabályozó hatóság (ANRE) honlapján. A háztartási fogyasztók 67 alternatív szolgáltató közül választhatnak, melyek többsége alacsonyabb tarifákkal dolgozik, mint az Electrica. A szolgáltatóváltás nem jár pluszköltséggel, és nem kell módosítani az elektromos hálózatot vagy a villanyórát sem.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.