Röviden

 

Bemutatkoznak a fiatal tervezők

 

Versenyképességi előny az innováció révén címmel szervez gazdasági eseményt Sepsiszentgyörgyön a Transylvania Textile & Fashion Klaszter. Ma 15.30-tól a sepsiszentgyörgyi Orchidea Events rendezvényteremben többek között előadást tart Bagoly Miklós ASIMCOV-elnök, Gászpor Éva a Transylvania Textile & Fashion Klaszter elnöke, valamint Vajda Lajos, Romániai Klaszter Szövetség alelnöke. Bemutatkoznak a fiatal tervezők, így Jánosi Ágnes, Könczei Alpár és Ütő Kinga. Bogyó Mirella a textilipari klaszter menedzsere ismerteti a Versenyképességi előny az innováció révén című projektet, illetve a versenyképes emberi erőforrások fejlesztése céljából indított képzési programokat.

 

Startupperek Tusványoson

 

A napokban zajló Tusványosi szabadegyetemen startup vállalkozói workshopot és találkozót szervez a Connect East Incubator, partnerségben a sepsiszentgyörgyi Junior Business Clubbal (JBC). Karácsony Zsolt a szervezet elnöke elmondta Tusványosra várják az erdélyi startupokat és a bemutatkozni vágyó ötletgazdákat. A vállalkozói workshopok szerdától péntekig 10 és 14 óra között zajlanak. A program során Müller Tamás marketing szakember, Kuti Géza piackutató és Turcsán Tamás Péter startup-mentor nyújt segítséget a résztvevők számára az ötleteik továbbfejlesztésében, egyéni gondjaik megoldásában, a stratégiai tervezésben és az üzleti lehetőségek érvényesítésében.

 

Betéti díj csomagolóanyagokra

 

Egy új kormányrendelet az újrafelhasználható és visszaváltható csomagolóanyagokra 50 banis betétdíjat vet ki jövő évtől. Ezt az összeget a vásárlási árra terhelik rá, de meg kell szervezni, hogy a vásárló visszaválthassa a csomagolást a boltokban. A betétdíjat a kasszabon felmutatásával lehet visszaigényeli, amennyiben a csomagolás visszaváltható állapotban van. Első lépésként, jövőtől az üvegcsomagolások visszaváltására lesz lehetőség, majd 2022-től a műanyag és fém csomagolóanyagokra is kiterjesztik a visszaváltási rendszert.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.