Felhívás!

Medvetámadás Tusványoson

Medvetámadás Tusványoson Románia

Medvetámadás történt július 24-én éjjel a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban.

A huszonhét éves férfit éjjel egy és két óra között sebesítette meg a tömeg közé ugró medve, a karján és a combján. A sérült sebeit a csíkszeredai megyei kórház sürgősségi osztályán látták el, majd a csíksomlyói fertőző osztályra szállították. Az eset egyik szemtanúja elmondta, ijesztő, hogy a Tusványos első napján már ilyen balesetek történnek, hiszen szombatig még tragikusabb kimenetelű esetek is előfordulhatnak. Szintén a szemtanú beszámolója alapján arra lehet következtetni, hogy ugyanazon hárombocsos medvéről van szó, amely a hónap elején, ugyanezen a szakaszon megsebesítette a kutyáját sétáltató férfit.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, felháborító, hogy annak ellenére, hogy a korábbi tusnádfürdői medvetámadás után felkérte a minisztériumot, hogy a hárombocsos anyamedvét távolítsák el a településről a közelgő tábor miatt, semmilyen intézkedést nem tettek a balesetek elkerülése érdekében. „(…) Újból felkérem a miniszter asszonyt, sürgősen hozza meg a megfelelő döntést, úgy a tusnádfürdői, mint a csíkszeredai lakóházak között járó medvék esetében” – mondta Borboly Csaba.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 26., 7:06
    ÉRTÉKELÉS: 15

    En pedig azt kerdem meg Borboly Csabatol,hogy a Tusvanyos-i Szabadegyetem Tabor megszervezese elott miert nem kerteltek el a szabadegyetemnek kijelolt helyet es a varoshatar kozti erdoket elektromos villanypasztorral ellatott magas keritessel,hiszen tudtak a medvek letezeserol es azt is tudtak,hogy a tavalyi Szabadegyetemen is bementek a medvek.Uraim! Magyarorszagot korbe lehetett venni keritessel a migransok megfekezese erdekeben,sot csapatokat lehetett kuldeni a hatarokhoz,katonakbol es hatarorokbol.Es egy ilyen kis udulotelepen akkor miert nem lehetett ugyanilyen modszerrel a medveket tavol tartani?! Itt valami nagyon buzlik a dologban.Valakiknek nagyon erdeke,hogy mindeg bizonygassak,hogy milyen veszelyes a medve.Es ne gyertek azzal,hogy nincsen penzetek keritesre mert a kivagott erdokbol volna penz eleg nemcsak Tusnad,hanem az egesz Erdely korbekeritesere.A magyar kormany is segitett volna,biztos vagyok benne,ha elore szoltok ebben a dologban.Ugy hogy itt a szervezok a legnagyobb hibasak.Es Borboly Csaba aki mindenkeppen,tuzon-vizen at vadaszni akar!