Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Romániában az EU országaihoz képest viszonylag alacsony volt a munkanélküliségi ráta júniusban

Romániában az EU országaihoz képest viszonylag alacsony volt a munkanélküliségi ráta júniusban Gazdaság

A májusi 7%-ról 7,1%-ra emelkedett a munkanélküliségi ráta júniusban, vagyis abban a hónapban, amikor az Európai Unió országainak zömében elkezdték feloldani a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokat. Az euróövezetben a munkanélküliségi ráta májusról júniusra 7,7%-ról 7,8%-ra nőtt – derül ki az Európai Statisztikai Hivatal (Eurostat) csütörtökön közzétett adataiból.

Hirdetés
Hirdetés

A tagállamok között a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta Csehországban (2,6%), Lengyelországban (3%), Németországban és Máltán (mindkettő 4,2%), Hollandiában (4,3%), Bulgáriában (4,4%), Szlovéniában (4,8%) és Romániában (5,2%). Az ellenkező póluson Spanyolország (14,5%) és Lettország (10,1%) található.

Az Eurostat becslése szerint az euróövezetben kb. 12,665 millió ember volt júniusban munkanélküli a 330 millióból. Ez 203.000-rel több, mint májusban.

Júniusban az EU-ban 2,962 millió fiatal volt munkanélküli, ebből 2,360 millió az euróövezetben. Az EU-ban élő nők körében a munkanélküliségi ráta júniusban 7,5% volt, szemben a májusi 7,3%-kal, míg a férfiak körében a munkanélküliségi ráta júniusban 6,7% volt, szemben a májusi 6,6%-kal.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük