Hirdetés
Hirdetés

Pénzügyminiszter: legfeljebb 10 százalékos nyugdíjemelés lehetséges ősszel

Pénzügyminiszter: legfeljebb 10 százalékos nyugdíjemelés lehetséges ősszel Gazdaság

A Florin Cîțu által benyújtott javaslat szerint legfeljebb 10 százalékkal lehet megemelni ősszel a nyugdíjakat – számolt be a Marosvásárhelyi Rádió.

Hirdetés
Hirdetés

A pénzügyminiszter nyilatkozata szerint az utóbbi 2 hónapban több mint 1 millió embert küldtek kényszerszabadságra, nagyok sok olyan vállalat van, amelyeknek kölcsönt kellett felvenniük a fennmaradáshoz, az egész gazdaságot negatívan érintette az egészségügyi krízis.

Hozzátette, a nyugdíjak emelése azért is oldható meg nehezen, mert jelentősen csökkentek az állam bevételei. Mint mondta, ezzel kapcsolatban a döntés politikai lesz és a kormánnyal közösen hozzák meg.

A Digi24 hírtelevízióban Florin Cîţu kifejtette, a jelenlegi helyzetben ez a 10 százalék lenne a maximális százalékarány, amelyet a koronavírus válság által súlyosan sújtott gazdaság képes támogatni.

Florin Cîţu azt is elmondta, hogy nem zárja ki, hogy a juttatások növelését ismét elhalasztják. Ennek oka az, hogy a 2020-as állami költségvetés kidolgozása után jóváhagyott, a Szociáldemokrata Párt által elfogadott törvénynek nincs finanszírozási megoldása, ezért a törvény alkotmányossági szempontból is kifogásolható.  A kormánynak ebben az évben több mint 6 milliárd lejre lenne szüksége, hogy növelni tudja a juttatásokat.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások