Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: legközelebb 2022. január elsején fog nőni a gyermeknevelési támogatás

Orban: legközelebb 2022. január elsején fog nőni a gyermeknevelési támogatás Gazdaság

Legközelebb 2022. január elsején fog nőni a gyermeknevelési támogatás – jelentette ki Ludovic Orban képviselőházi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„A kormánykoalíció be fogja tartani, amit ígért, és a törvény előírásának megfelelően meg fogja duplázni a gyermeknevelési támogatást. Legközelebb 2022. január elsején fog nőni ezt a támogatás, amint az a szenátusban már elfogadott, és jelenleg a képviselőház jóváhagyására váró törvénymódosításban szerepel. (…) Ha a törvényt meg fogják támadni az alkotmánybíróságon, a kormánynak készen kell állnia, hogy kiadjon egy sürgősségi rendeletet” – jelentette ki Orban a kormánykoalíció hétfő esti ülése után.

Ami a törvény eredeti alakjában szereplő, július elsejére beütemezett növelést illeti, Orban emlékeztetett, hogy az állami költségvetést az összeállításkor hatályos törvények alapján tervezik meg, így erre nincs pénz. Leszögezte: a korábbi döntés értelmében a gyermekpénz megduplázását több lépésben fogják megvalósítani, az első növelésre jövő év januárjában kerül sor, a többi szakaszról a rendelkezésre álló költségvetési források függvényében fognak majd dönteni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások