Hirdetés
Hirdetés

Orban: a valós lehetőségek függvényében emeljük a nyugdíjakat

Orban: a valós lehetőségek függvényében emeljük a nyugdíjakat Gazdaság

A kormány prioritásként kezeli a közalkalmazotti bérek és a nyugdíjak kifizetését, és utóbbiakat a valós lehetőségek függvényében fogják emelni – nyilatkozta szerda este Ludovic Orban.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnök azt mondta, elkülönítették a költségvetésben a nyugdíjak emelésére szánt összeget és emelni fogják a nyugdíjakat, ezt a döntést azonban nagyon komoly mérlegelésnek kell megelőznie.

“Mi szeretnénk növelni a nyugdíjakat, ugyanakkor azonban garanciát is szeretnénk, hogy ezeket majd ki is tudjuk fizetni. Mert a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve” – fogalmazott a kormányfő a Realitatea Plusnak adott interjúban. Hozzátette, miután elkészül a jelentés az első félévi gazdasági adatokról, e dokumentum, illetve az Európai Bizottság és más illetékes intézmények gazdasági előrejelzései alapján, “a valós lehetőségek függvényében” hozzák meg a döntést a nyugdíjemelésről.

Orban rámutatott, a kormány számára prioritást képez a közalkalmazotti bérek és a nyugdíjak kifizetése, “ami nem könnyű az adott gazdasági feltételek mellett”. “Mindenki, aki bírálja az eddigi hozott és főleg az ezután hozandó intézkedéseket, az emberek életének, egészségének és főleg életszínvonalának ellensége. Ha nem tartjuk kontroll alatt a járványt, a gazdaság sem tud megfelelő ütemben újraindulni” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük