Felhívás!

Orban: a 2021-es bruttó minimálbér a gazdaság fejlődésének függvényében fog növekedni

Orban: a 2021-es bruttó minimálbér a gazdaság fejlődésének függvényében fog növekedni Gazdaság

A gazdaság fejlődésének függvényében fog növekedni 2021-ben a bruttó minimálbér – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök a munkáltatók, munkavállalók és kormány háromoldalú tanácsának keddi ülésén.

A kormány arról számolt be hivatalos Facebook-oldalán, hogy a miniszterelnök a tanácskozás során kifejtette: olyan bérnövekedési mechanizmusnak a híve, amelyet a gazdasági realitásra alapoznak, vagyis az inflációs rátára, a termelékenység növekedésére és más gazdasági tényezőkre. “A célunk az, hogy a munkahelyek ne szenvedjenek kárt, főleg ebben az időszakban, amikor a vállalatok nehézségekkel küzdenek az egészségügyi válság miatt” – idézi a bejegyzés a miniszterelnököt.

Orban azt javasolta a találkozón, hogy a munkaadók, a szakszervezetek és a kormány szakértői munkacsoportot hozzanak létre, amelynek az lenne a feladata, hogy összehasonlító elemzést végez azokról a folyamatokról, amelyek más európai országok minimálbéreit alakították, és ennek alapján kiszámolják az előrelátható romániai minimálbér-emelkedést a következő négy évre.

A videokonferencia formában megtartott tanácskozáson Violeta Alexandru munkaügyi miniszter is részt vett.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 25., 13:03
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Milyen érdekes, ha fizetésekről esik szó, rögtön támad egy céges, aki elpanaszolja, milyen nehéz előteremteni a fizetést egy cégen belül. MIközben neki van tíz autója, három háza, s minden évben a Maldív szigeteken nyaral legalább kétszer. Uram bocsánat, ha nem tudod alkalmazottaidat megfizetni, szüntesd meg azt a kurva céget, vagy dolgozz magad egyedül, s akkor annyi fizetést adsz magadnak, amennyit akarsz. De miután alkalmazottakkal dolgoztatsz, ők pont úgy a cég részesei mint te, mert a bevételeket együtt teremtitek meg. Ilyen esetben számolj el év végén mire mennyit költöttél, de addig, ameddig te luxusautókban lófrálsz, ne mond, hogy csak minimálbérre telik nekik!!