Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza

Novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza Gazdaság

Már novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza – nyilatkozta péntek este Lucian Bode közlekedési miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető szerint az egyes szakaszon „csoda történt”: négy év „idétlenkedés” után sikerült elköltöztetni az elektromos hálózat négy oszlopát, ami ellehetetlenítette a munkát, így most már nincs akadálya annak, hogy a szakaszt november végéig befejezzék.

Hozzátette „példás mozgósítással” a kettes szakasz is befejezhető lenne.

Ludovic Orban miniszterelnök úgy ítélte meg, hogy ehhez még 40-50 erőgépet és 300 munkást kellene a helyszínre rendelni.

Lucian Bode emlékeztetett: jelenleg országszerte összesen 220 kilométer hosszú autópályán, gyorsforgalmi úton és terelőúton dolgoznak, és év végéig további 60 kilométeren kezdik el a munkát.

Hozzátette: a korábbi gyakorlattól eltérően, „egyetlen méter sztráda-múzeumot sem hoznak létre”, minden elkészült szakaszt azonnal átadnak a forgalomnak.

Ludovic Orban miniszterelnök Lucian Bode közlekedési miniszter kíséretében látogatást tett pénteken a Szászebes-Torda autópálya építőtelepén.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük