Felhívás!

Novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza

Novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza Gazdaság

Már novemberre elkészülhet a Szászsebes-Torda autópálya egyes és kettes szakasza – nyilatkozta péntek este Lucian Bode közlekedési miniszter.

A tárcavezető szerint az egyes szakaszon “csoda történt”: négy év “idétlenkedés” után sikerült elköltöztetni az elektromos hálózat négy oszlopát, ami ellehetetlenítette a munkát, így most már nincs akadálya annak, hogy a szakaszt november végéig befejezzék.

Hozzátette “példás mozgósítással” a kettes szakasz is befejezhető lenne.

Ludovic Orban miniszterelnök úgy ítélte meg, hogy ehhez még 40-50 erőgépet és 300 munkást kellene a helyszínre rendelni.

Lucian Bode emlékeztetett: jelenleg országszerte összesen 220 kilométer hosszú autópályán, gyorsforgalmi úton és terelőúton dolgoznak, és év végéig további 60 kilométeren kezdik el a munkát.

Hozzátette: a korábbi gyakorlattól eltérően, “egyetlen méter sztráda-múzeumot sem hoznak létre”, minden elkészült szakaszt azonnal átadnak a forgalomnak.

Ludovic Orban miniszterelnök Lucian Bode közlekedési miniszter kíséretében látogatást tett pénteken a Szászebes-Torda autópálya építőtelepén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.