Felhívás!

Négy lejjel nőtt az országos nettó átlagbér idén augusztusban

Négy lejjel nőtt az országos nettó átlagbér idén augusztusban Gazdaság

Az országos bruttó átlagbér augusztusban 5780 lej volt, egy lejjel több, mint az előző hónapban; a nettó átlagbér 4 lejjel (0,1 százalékkal) növekedett júliushoz képest, és elérte a 3545 lejt – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet.

Az adatok szerint a legnagyobb nettó átlagbért, 8709 lejt az információtechnológiai ágazatban (beleértve az informatikai szolgáltatásokat) jegyezték, a legkisebb nettó átlagbért, 1914 lejt a vendéglátóiparban.

Az országos bruttó átlagbér 5,1 százalékkal nőtt idén júliusban tavaly júliushoz képest. Ugyanakkor a reálbérindex 100,1 százalékos volt idén júliusban a múlt év júliusához képest, míg az idei év júniusához viszonyítva 99,1 százalékos. 1990 októberéhez viszonyítva a reálbérindex 214,3 százalék, két százalékponttal kisebb, mint idén júniusban.

A közalkalmazotti szférában csökkent a nettó átlagbér júniusban: 6,2 százalékkal a tanügyben, 1,1 százalékkal az egészségügyben és a szociális gondozás területén, illetve 0,2 százalékkal a közigazgatásban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások