Felhívás!

Mikor száguldhatunk a Bukarest-Brassó autópályán? Orban jelentős beruházásokat ígér

Mikor száguldhatunk a Bukarest-Brassó autópályán? Orban jelentős beruházásokat ígér Gazdaság

Ludovic Orban miniszterelnök pénteken látogatást tett a Comarnic-Brassó autópálya építőtelepén, és kijelentette: a kormány jelentős forrásokat fog elkülöníteni az infrastruktúra korszerűsítésére. Hangsúlyozta, nulla prioritást élvez a történelmi tartományok egyesítése és az összes régió fejlesztése. Orban bízik benne, hogy hat éven belül használatba vehetjük a Bukarestet Brassóval összekötő autópályát.

„Példátlan összegeket szeretnénk fordítani a Brassót érintő befektetésekre. Romániának olyan szüksége van az infrastruktúra korszerűsítésére, mint egy falat kenyérre, emiatt pedig elsődleges célunk beruházni az infrastruktúrába – a közlekedésbe, az energetikába, egészségügybe. (…) A következő időszakban, ha modernizálni szeretnénk, ha minden állampolgár életszínvonalát javítani akarjuk, ha minden történelmi tartomány egységesítését kívánjuk biztosítani, ha Románia összes régiójának fejlesztési perspektívát akarunk biztosítani, akkor az infrastrukturális beruházásoknak nulla prioritást kell élvezniük, ami annyit tesz, hogy jelentős összegeket fordítunk az infrastruktúra korszerűsítésére, amennyit az elmúlt 30 évben soha nem fordítottak erre” – mondta a miniszterelnök.

Kifejezte azon szándékát, miszerint a következő hat évben Brassó minden régióval tudjon kapcsolatot létesíteni.

„Ismerik a mondást, miszerint minden út Rómába vezet. Hat év múlva szeretném azt mondani, hogy minden út Brassóba vezet. Célunk, hogy minden olyan összeköttetést, amelyre Brassónak, és egész Romániának szüksége van, létrehozzunk. Brassó rendkívül fontos pont Románia számára, és a közúti, vasúti és légi közlekedési infrastruktúrát már korábban is létre kellett volna hozni” – tette hozzá Orban.

A miniszterelnök azt mondta, meg van győződve arról, hogy a Brassó-Vidombák nemzetközi repülőtér jövőre megnyílik.

„Ami a vasúti szállítást illeti, amely európai szinten is kiemelt fontosságú, Brassónak kapcsolódnia kell a nyugati határral a Kürtösig (Curtic) tartó korszerűsítéssel, és kapcsolódnia kell a konstancai kikötőhöz” – mondta Orban.

Archív fotó

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások