Felhívás!

Megnőtt a kalács ára a húsvéti időszakban

Megnőtt a kalács ára a húsvéti időszakban Gazdaság

Körülbelül hét és fél millió kalácsot fogyasztanak el ebben az évben a román állampolgárok a romániai pékségek szövetségének (ROMPAN) adatai szerint. A húsvéti időszakban 5%-kal nőtt a kalács ára a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Aurel Popescu, a ROMPAN elnöke arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy sok pékség a megnövekedett energia- és üzemanyagárak miatt emelte meg a termékei árát, így a kalácsokat közel 5 százalékkal drágábban lehet beszerezni idén, mint tavaly.

Azt is elmondta, hogy – akárcsak előző években – 2019-ben is a külföldön élő román állampolgárokhoz kerül az előállított mintegy 7,5 millió kalács mintegy 5%-a.

“Folytatjuk a kalács- és pászka exportját azokba az országokba, ahol román közösségek élnek, a legtöbbet Olaszországba, Spanyolországba, Kanadába, Angliába és Németországba küldünk. Az általunk készített mintegy 7,5 millió kalács 5%-a exportra megy. Nem változott a románok ízlése. A hagyományos kalácsot kedvelik, dióval, mazsolával és kakaóval, vagy a rahátos-csokoládés változatot” – számolt be a pékségek szövetségének vezetője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.