Felhívás!

Meghosszabbították a személyi jövedelemadóról szóló nyilatkozat benyújtási határidejét

Meghosszabbították a személyi jövedelemadóról szóló nyilatkozat benyújtási határidejét Gazdaság

Május 25-ét szabta meg a kormány a magánszemélyek számára a jövedelemdóról és társadalombiztosítási hozzájárulásról szóló egységes nyilatkozat benyújtására.

A 230-as egységes nyilatkozat benyújtásának határideje eredetileg március 15-e volt, keddi ülésén azonban a kormány május 25-ére módosította ezt a dátumot. “Számos civil szervezet kérte ezt, hogy biztosak legyenek benne, hogy mindenki időben benyújtja a formanyomtatványokat” – mondta kedd esti sajtótájékoztatóján Florin Cîţu pénzügyminiszter.

A tárcavezető rámutatott, módosították a 2019/6-os rendeletet is, így az eredetileg 2020. február 1-je és március 31-e közötti időszak helyett február 8-a és június 31-e között lehet benyújtani az adóhátralékok átütemezésére vonatkozó terveket, ugyanakkor megszüntették az egymillió lejes összeghatárt, hogy bárki élhessen az átütemezés lehetőségével, akinek 2018. december 31-éig adóhátraléka volt.

A pénzügyminiszter bejelentette: dolgoznak azon, hogy ha egy cég számláit egy adónem be nem fizetése miatt zárolták, a hátralék befizetése után elektronikus úton, azonnal felszabadítsák.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.