Felhívás!

Már az első nap elfogyott a háztartási gépek roncsprogramjára kiutalt pénzkeret

Már az első nap elfogyott a háztartási gépek roncsprogramjára kiutalt pénzkeret Gazdaság

Tizenkét óra alatt elfogyott a háztartási gépek roncsprogramjára idén elkülönített 40 millió lejes keret – derül ki a programot finanszírozó Környezetvédelmi Alap honlapján feltüntetett adatokból.

A program péntek reggel 10 órai elindítása után három és fél órával a rendelkezésre álló összeg felét már felhasználták, estére pedig teljesen kimerült a keret.

A környezetvédelmi minisztérium pénteken 13 órakor közzétett adatai szerint addig az időpontig Bukarestben, valamint Prahova és Dolj megyében foglalták le a legtöbb értékjegyet. A voucherek nagy részét televízió-, hűtőszekrény- és mosógépvásárlásra szánják a jelentkezők.

A roncsautóprogram mintájára kidolgozott kezdeményezés révén az érdekeltek idén is értékutalványra válthatták régi típusú háztartási eszközeiket, és az így kapott vouchert energiatakarékos gépek vásárlására használhatják.

Egy A++ energiahatékonysági besorolású mosógép megvásárlása esetén 200 lejes, az A+++-osért pedig 300 lejes értékutalvány járt. Az A++-os mosogatógépekért 300 lej, míg az A+++ energiahatékonyságúakért 400 lej értékű vouchert adtak. A légkondicionáló berendezésekért (akár A++, akár A+++ kategóriába tartoznak) 400 lejes értékjegy járt. Az A++ energiahatékonysági besorolású hűtőszekrényekért és fagyasztóládákért 300 lejes, az A+++-osokért 400 lejes vouchert adtak. Az A és A+ kategóriás televíziókért 200 lejes, míg az A++ és A+++ besorolásúakért 400 lejes értékutalvány járt.

A háztartási gépek roncsprogramját tavaly indították el először, 20 millió lejes költségvetéssel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.