Felhívás!

Június 30-ig a legkisebb áron számláz a jelenlegi szolgáltató

Június 30-ig a legkisebb áron számláz a jelenlegi szolgáltató Gazdaság

Az energiaár-szabályozó hatóság tegnapi rendelete értelmében június 30-ig a legalacsonyabb tarifával számlázzák ki az áramot azoknak a fogyasztóknak, akik nem kötöttek szabadpiaci szerződést.

A szolgáltatók az év első felében, minden egyes számla mellé kötelesek mellékelni egy tájékoztatást a szabadpiacra való átállásról és egy formanyomtatványt valamennyi piaci szereplő érvényes árajánlatairól. A fogyasztó kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, s a kitöltött nyomtatványnak az aktuális szolgáltatóhoz való visszajuttatása egyenértékű az új szerződés megkötésével. Ez 5 nappal azután lép életbe, hogy a szolgáltató megkapta a kitöltött és aláírt nyomtatványt.

Ezzel egyidőben a legnagyobb lakossági szolgáltató, a 3 millió 200 ezres klienssel rendelkező Electrica bejelentette, hogy augusztus 31-ig árengedményt ad azon, szabadpiaci szerződéssel még nem rendelkező fogyasztóknak, akik a vállalattal kötnek ilyen szerződést. Az Electrica kedvezménye 2 hónappal tovább érvényes az ANRE által előírt időszaknál.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.