Felhívás!

IT-konferenciára készülnek

A digitális technológia lehetőségeit kiaknázva szeretnék Székelyföldet fejleszteni: ez a célja az ötödik alkalommal esedékes Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferenciának. A Startup Week rendezvénysorozat keretében október 18–20. között Sepsiszentgyörgyön szervezik meg a térség legjelentősebb szakmai fórumát.

A 40 informatikai vállalkozást tömörítő és a konferenciát szervező IT Plus Klaszter elnöke, Bihari Béla szerint lépést kell tartani a technológiával, fel kell gyorsítani a helyi ügyintézést ahhoz, hogy a fiatalokat itthon tartsuk, mert a bürokrácia sokakat elriaszt. Meglátásuk szerint a fejlődő Székelyföld olyan, ahol a hivatalokban nem kell sorban állni, vagy be sem kell menni, hogy megoldódjanak a gondok; olyan városokkal, ahol ingyenes a WiFi, ahol nem ciki zöldnek lenni és kerékpározni autózás helyett. Bihari úgy véli, kézműves termékekben, élményturizmusban jók vagyunk, de ezekre digitális értékesítési hálózatot kell építeni, az innovatív Székelyföld jó pénzért a világ másik végén árulja például a szőtteseit.

Az eseményen jelen lesz Deutsch Tamás EP-képviselő, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Molnár Szilárd, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet vezető tervezője, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, Kun Szabolcs, a CryptTalk világhírű startup társalapítója, Paller Gábor, a Széchenyi István Egyetem tudományos főmunkatársa, Besenyei Sarolta, az Európai Parlament smart city szakértője és sok más meghívott. A résztvevők október 15-ig regisztrálhatnak a digitalisszekelyfold.ro oldalon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.