Felhívás!

A cégek negyede él ezzel

Kevesebb mint egy hónap áll a sepsiszentgyörgyi vállalkozók rendelkezésére, hogy visszaigényeljék a városkasszába befizetett adójuk egyharmadát.

A Sepsiszentgyörgyön bejegyzett és a városban ingatlannal rendelkező mintegy 400 cég tulajdonosai október 20-ig nyújthatják be igényléséókett. Mindössze azt kell igazolniuk, hogy kifizették egész évi ingatlanadójukat, és mellé kell csatolni néhány, saját felelősségre tett nyilatkozatot. Ezzel a sepsiszentgyörgyi vállalkozókat kívánják előnyösebb helyzetbe hozni, hiszen a máshol bejegyzett cégek nem pályázhatnak.

Idén azért is megéri pályázni, mert újra kellett értékelni az ingatlanokat, emiatt sok céges ingatlan könyvelési értéke megnégyszereződött. A tulajdonosoknak magasabb adót kell befizetniük a városkasszába, de többet is igényelhetnek vissza. Idén a helyi adójuk 33 százalékát kaphatják vissza, de az összeg akár 66 százalékra is emelkedhet azon cégek esetében, amelyek az átlagnál magasabb fizetést biztosítanak alkalmazottaiknak, ugyanis az önkormányzat célja, hogy növekedjen a sepsiszentgyörgyiek bére. Az önkormányzat 500.000 lejt szánt erre a célra, de ezt év végén kiegészítik, így mindenki megkaphatja a pályázott összeget.

Az elmúlt években 100 körül volt azon vállalkozók száma, akik éltek ezzel a lehetőséggel, volt, aki pár száz lejt, mások néhány ezer lejt igényeltek vissza, de olyan gyárépület-tulajdonos is akadt, akinek 167.000 lejt fizetnek vissza. Az adókülönbözetet a vállalkozóknak vissza kell fordítaniuk cégük, illetve ingatlanjaik fejlesztésébe, viszont tucatnyi költségtétel közül választhatják ki a számukra leghasznosabbat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.