Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hogyan kell startup vállalkozást csinálni?

Hogyan kell startup vállalkozást csinálni? Gazdaság

Manapság egyre népszerűbb startup vállalkozásokról beszélni, hiszen Háromszéken is programok sokasága finanszírozza ezeket. Idén több mint száz ilyen vállalkozás indul el térségünkben is. Bár a kezdő vállalkozók többsége startupként határozza meg magát, sokan definiálni sem tudják az elmúlt években trendivé vált vállalkozásformát, többnyire csak „divatból” nevezik így cégeiket.

Hirdetés
Hirdetés

Az Erdélyben is több sikeres kezdeményezésben részt vevő – többek között a sepsiszentgyörgyi Junior Business Clubbal közös projektekben több fiatal elindulását segítő – magyarországi startup-tanácsadó, mentor, közösségimédia-szakértő és társadalmi innovátor, Turcsány Tamás Péter (képünkön) hamarosan megjelenő, Elveszett recept című könyve nem csak a startup vállalkozás meghatározásában, hanem a vállalkozók leggyakrabban feltett kérdéseire is kínál válaszokat. Szerinte a startup definíciók sokasága, a vállalkozói könyvek tucatjai és cégalapítók milliói keresik a „tuti választ” arra, hogy miként lehet sikeres vállalkozást indítani.

„Egyik formát sem találtam eléggé személyesnek, gondoltam, írok egy saját könyvet, amelyben a saját történeteimmel kiegészítve mondom el, mit is gondolok a startupokról” – mesél a könyv születéséről a startup világban egy évtizede aktívan dolgozó, projektek százainak tanácsot adó, és jó ideje vállalkozóként dolgozó szerző, akinek könyve megjelenését stílusosan a közösség finanszírozza. Az ismert közösségi finanszírozási oldalak – az Indiegogo, a Kickstarter – használata helyett azonban saját fejlesztésű támogatói oldalt hozott létre a Startupbook@me: az elveszett recept szerzője.

Turcsán Tamás Péter szerint a könyv azért egyedi, mert nem tudományos kutató, nem elméleti közgazdász írta, az író a startup világ szereplőjeként megtapasztalt vagy az általa fontosnak tartott valós történettel igyekszik megvilágítani a startup élet hatalmas kihívásait és örömeit. A könyv azon túl, hogy gyakorlati tanácsokat ad a cégépítés, a tehetségfejlesztés, a delegáció kérdéseiben, sokat foglalkozik az alapítók motivációjával, az épülő vállalkozások különböző állomásaival, a sikeres csapat képességeivel. Az áprilisban megjelenő Elveszett recept leleplezi azokat az illúziókat, amelyek a „startup romantika” leggyakoribb tévedéseiként jelennek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük