Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdasági műhelytábor

Gazdasági műhelytábor Gazdaság

A Junior Business Club (JBC) idén tizedik alkalommal szervezett gazdasági műhelytábort Háromszéken a gazdasági témák iránt fogékony, vállalkozói élettel kacérkodó fiataloknak. A Nincsen siker … nélkül! mottóval szervezett jubileumi tábornak idén is a csernátoni Malomkert panzió biztosította a helyszínt.

Hirdetés
Hirdetés

Karácsony Zsolt, a JBC elnöke lapunknak elmondta: az elmúlt tíz évben összesen 500 résztvevő és 100 előadó fordult meg a gazdasági táborban, amelyek megvalósulását 60 önkéntes, 50 támogató és 10 partnerszervezet támogatta.

A műhelymunkákat Szirtesi-Nagy Réka tréner koordinálta, figyelve arra, hogy a tevékenységeket az együttműködés és csapatszellem jellemezze. Az előadók mindannyian a „Nincsen siker … nélkül!” mottóra próbáltak válaszolni, így Farkas Levente vállalkozói tanácsadó arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy ne csak álmodozzanak, hanem vállaljanak több felelősséget, dolgozzanak keményen egy ügy érdekében. Tapasztalata, hogy azoktól az emberektől kell tanulni, akik eredményeket tudnak felmutatni, nem pedig azoktól, akik sokat és szépeket mondanak.

Ficz Antal sepsiszentgyörgyi coach arra mutatott rá, a siker abban áll, hogy ki hogyan kommunikál saját magával, vagyis „fontos, hogy mennyire vagyunk gazdagok érzelmeinkben, milyen történeteket mondunk magunknak, és ezek a történetek mennyire őszinték”. Raymond Gheorghită vállalkozó, utazó arról mesélt, hogyan tanít meg egy hegy a szerénységre, vagyis bátornak kell lenni a visszafordulásban is, de abban is, hogy nem engedjük, hogy mások véleménye lenyomjon. A reklámgrafikai vállalkozást vezető Rancz Zsolt saját életútján keresztül mutatott rá, hogy a sok akadály, amivel találkozott, nem elbátortalanította, hanem megerősítette, és mindig megtalálta a lehetőségeket a továbblépésre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük