Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdasági miniszter: ha a jelenlegi szinten marad az új esetek száma, nem nyitnak ki az éttermek

Gazdasági miniszter: ha a jelenlegi szinten marad az új esetek száma, nem nyitnak ki az éttermek Gazdaság

A hét végén dönt a kormány az éttermek belső tereinek július 1-jei megnyitásáról, ha azonban a jelenlegi szinten marad a napi új esetek száma, ez valószínűleg nem lesz lehetséges – nyilatkozta kedd este a Digi24 hírtelevíziónak Virgil Popescu gazdasági miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem örömkeltő ami múlt héten történt, az esetek megszaporodtak, meghaladták a napi háromszázat. (…) Várjuk a helyzet kiértékelését az Országos Közegészségügyi Intézettől és az egészségügyi minisztériumtól, ezek alapján hozzuk meg a döntést” – mondta Popescu.

„Nem tudok semmit ígérni. A lakosságnak meg kell értenie, hogy be kel tartani a szabályokat annak érdekében, hogy folytatni tudjuk a lazításokat” – tette hozzá a tárcavezető.

Popescu elmondta, a legutóbbi lazítások óta a lakosság kevésbé tartja be a szabályokat. „Ha a dolgok így maradnak, nem hiszem, hogy megkapjuk az egészségügyi minisztérium jóváhagyását a további lazítások bevezetésére, és valószínűleg várnunk kell még két hetet, hogy lássuk hogyan alakulnak a dolgok” – fogalmazott.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük