Felhívás!

Értékesítés fiatalosan

Értékesítés fiatalosan Gazdaság

Több mint 50 vállalkozó vagy az üzleti élethez vonzódó fiatal részvételével zajlott le hétvégén a 8. gazdasági műhelytábor a csernátoni Malomkertben.

A Junior Business Club egyesület által szervezett esemény résztvevői olyan gazdasági szakemberekkel ismerkedhettek, akik motiválták őket, hogy valósítsák meg elképzeléseiket, mutatott rá Karácsony Zsolt. A JBC elnöke szerint a négynapos tábor keretében szakmai előadásokra és a műhelymunkákra fókuszáltak, de vállalkozói modellekkel is ismerkedtek.

– A vállalkozónak nem szabad éhen halnia, meg kell kérnie termékei árát – fejtette ki Farkas Levente. A marketing-tanácsadó az árképzés kapcsán a JPÉ, azaz a józan paraszti ész fontosságát emelte ki. Magyarázata szerint az ár a két fél közötti megállapodás. Javaslata szerint árképzés előtt, első lépésként fel kell hívni legalább ötven ismerőst, illetve meg kell keresni azt a vevőbázist, aki értékeli a terméket, és ezt pénzben is könnyedén kifejezi. Alapszabály, hogy a bevétel 10%-át félre kell tenni marketing-költségekre, hívta fel a figyelmet Farkas.

A budapesti Business&Cafe üzleti blog tulajdonosai, Battay Máté és Tóth Patrik inspiráló történetüket és a legfontosabb üzleti értékeket mutatták be: „addig kell csinálni, amíg nem sikerül”, illetve „inkább dolgozzunk magunknak száz órát, mint másnak negyvenet”, szorgalmazták a szakértők.

Kállai Emanuel eCommerce szakértő, a Growww digital munkatársa több hasznos online értékesítési eszközt is bemutatott. „A mobiltelefon kezdett kiszorítani mindent, főleg a számítógépet, ezért fontos odafigyelni a telefonbarát felületekre és a tartalmak folyamatos frissítésére”, hangsúlyozta a szakértő, aki szerint mindig kell követni a vevőbázis reakcióit a szociális háló vagy a webáruházak hozzászólás részében, így a vállalat vezetősége visszajelzést kap a cég erősségeiről, illetve gyengeségeiről. Rengeteget lehet tanulni a kommentekből, hiszen az ügyfelek többsége őszinte, véli Kállai Emanuel. A táborzáró előadásában Kolumbán Gábor, a CIVITAS Alapítvány és az Élő Szövet Alapítvány elnöke bemutatta a szociális vállalkozások fontosságát és olyan sikeres és jól működő projekteket és vállalkozási példákat, amelyekre lehet építeni és jó példái lehetnek a társadalomnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.