Felhívás!

Épülhet az utasterminál?

A Brassó Megyei Tanács kénytelen volt újraértékelni a vidombáki repülőtér utastermináljának tervezésére és építésére érkezett ajánlatokat. Felülvizsgálták a májusban meghozott döntést és nem a liciten első helyen lévő szebeni Construcții Rt.-t, hanem a második helyezett, bukaresti Bog’Art nevű konzorciumot bízzák meg az utasterminál építésével.

A váltás oka, hogy a bukaresti cég fellebbezett és sérelmezte, hogy a szebeni cég maximális pontszámot kapott ajánlatára, bár nem teljesítette a kiírás minden feltételét, például nem tudja beszerelni a folyékony robbanóanyagot kimutató biztonsági rendszert, a másik kifogás az volt, hogy a szebeni cégnek korábbi munkálatai során a kitűzött időponthoz képest csúszásai voltak. Adrian Veștea Brassó megyei tanácselnök szerint az új nyertes 122,337 millió lejért vállalta a vidombáki utasterminál tervezését és építését. Amennyiben a tegnapi határidőig nem nyújtottak be újabb fellebbezést, a hónap végén megkötik a szerződést. Attól számítva három hónap áll a cég rendelkezésére, hogy az engedélyeket beszerezze, a dokumentációkat összeállítsa, és további kilenc hónap alatt kell az építkezést is kivitelezze.

Ezzel párhuzamosan épülhetnek az energetikai épületek, a gépkocsi-parkoló, az utasterminálig vezető bekötőút, a szállítást ellenőrző rendszerek, a belső összekötő utak, kerítések és kapuk, illetve a belső hálózatok, amelyekre még januárban kötöttek 28,5 millió lejes szerződést a szebeni Construcții Rt.-vel, sorolta Adrian Veștea, aki abban bízik, hogy a bonyolult közbeszerzések ellenére tartani tudják az ütemtervet, és 2020 végéig befejezik a repülőtér építését.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.