Felhívás!

Elkészültek az első, Romániában gyártott maszkok

Elkészültek az első, Romániában gyártott maszkok Gazdaság

Virgil Popescu, gazdasági miniszter a Facebook oldalára töltött fel fényképeket az első, Romániában gyártott egészségügyi maszkokról. A tárcavezető szerint hamarosan napi 150 ezer maszkot fognak előállítani. — Április 15-től a napi 500 ezer darabot is elérjük, ami havonta körülbelül 15 millió maszkot jelent — tette hozzá.

„Ma először Romániában készített maszkot hordtam! Tudom, hogy sokan várnak rá, és szükség van rájuk. A lehető leghamarabb meg fognak érkezni! Elsősorban az orvosokhoz és az orvosi személyzethez fognak eljutni.” — áll a bejegyzésben. „Még egyszer szeretném megköszönni a Taparo csoportnak, akik elkezdték hazánkban a maszkok gyártását. Sürgős problémákra találtak megoldásokat ebben a válságban. Együtt tesszük jobbá Romániát” — írta továbbá a Facebookon.

Virgil Popescu gazdasági miniszter a kormány csütörtöki ülésén jelentette be, hogy egy román vállalat a jövő héten megkezdi a napi 150 ezer maszk előállítását, április közepére pedig naponta 500 000 maszkot fognak gyártani. Hozzátette, a CE által akkreditált maszkokról van szó, melyből havonta 16-17 milliót fognak előállítani.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.