Felhívás!

Elkerülni a buktatókat

„Nincs tökéletes vállalkozás, ez az állapot csak rövid időre valósítható meg, mert a körülmények folyamatosan változnak, ehhez alkalmazkodni és tanulni kell”, hangzott el az Asimcov szövetség és az InnoHub közösségi tér Accelerator nevű vállalkozásfejlesztési programjának indítóján.

A sepsiszentgyörgyi Vállalkozói Inkubátorházban szervezett gazdasági eseményen Vajda Lajos, az Asimcov ügyvezetője rámutatott, ebben az időszakban a startup támogatási programok révén a központi fejlesztési régióban 1500 új cég alakulhat, és ezek életképességéhez jelentősen hozzájárulhat, ha a vállalkozókat tapasztalt mentorok készítik fel és adnak választ felmerülő kérdéseikre, amelyek által elkerülhetik az esetleges buktatókat.
Az InnoHub co-working iroda vezetője, Mátyus Enikő hozzátette: Európában a startup vállalkozások 96 százaléka egy év után eltűnik, mert előre nem látható akadályokkal, nehézségekkel szembesülnek a tulajdonosok. A térségben próbálják ezeken a nehézségeken átlendíteni a startup vállalkozókat, ezért indították el második alkalommal a kéthónapos, intenzív felkészítő programot.
Tíz vállalkozni vágyó fiatalt vontak be az Accelerator programba, akiket elismert szakemberek tanítanak meg, hogy mint jelent a vállalkozó idő- és önmenedzsmentje, a cashflow és pénzügyi felkészültség, a startup jogok, az online marketing és socialmedia-jelenlét. Megtanulhatják, hogy miként kell a startupot üzletként kezelni, hogyan nemzetköziesíthetik a vállalkozást, milyen finanszírozási forrásokat érhetnek el, de elsajátíthatják a prezentációs technikákat is.
A programot egy gála zárja a Saint George Startup Week by Techstars nevű gazdasági rendezvény keretében, ahol a startuppereknek lehetőségük nyílik „pitch” formájában bemutatni üzleti ötletüket befektetők és lehetséges stratégiai partnerek számára. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.