Hirdetés
Hirdetés

Egykor Bill Gates és Steve Jobs nyerte el ezt a díjat, most egy magyar

Egykor Bill Gates és Steve Jobs nyerte el ezt a díjat, most egy magyar Gazdaság

A menedzsment Oscarnak nevezett Thinkers50 Strategy Award „stratégia” kategória díját hozta el Tilcsik András Londonból.

Hirdetés
Hirdetés

A Financial Times 2001 óta kétévente hirdeti ki, kiket tart a világ legjobbjainak a menedzsment és a vezetés kérdésein gondolkozók közül. A stratégiai díj jelöltjei között olyanok szerepelnek, akik azt kutatják, miként érdemes a cégeknek meghozniuk a stratégiai döntéseiket, hogyan határozzák meg a céljaikat és azt, hogy milyen módon jutnak el oda.

Idén a Torontói Egyetem menedzserképzőjén, a Rotman School of Managementen tanító Tilcsik András és a System Logic nevű kockázatelemző céget alapító korábbi trader, Chris Clearfield közös könyve, a „Meltdown. Why Our Systems Fail and What We Can Do About It” (Leolvadás. Miért csődölnek be a rendszereink, és mit tehetünk ez ellen) nyerte a neves díjat.

A 2018-ban megjelent mű a modern rendszerek működésében felvetődő emberi hibákat és azok esetleges megoldását vizsgálja számos ismert példán keresztül: írnak több atomerőmű-balesetről, a Volkswagen dízelbotrányáról, és arról a kínos esetről is, amikor a 2017-es Oscar-gálán rossz filmet hirdettek ki a legfontosabb díj nyerteseként.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük