Diákok készítenek bútort

Nagyszabású szociális és oktatási projektet indít a háromszéki faipari vállalkozásokat tömörítő Pro Wood Faipari Klaszter és a Holzindustrie Schweighofer fafeldolgozó.

 

Kádár Rezső, a faipari klaszter menedzsere lapunknak elmondta, gazdasági jellegű tevékenységük mellett a szervezet kapocs kíván lenni a Kovászna megyei vállalkozói réteg és az oktatási, szociális intézmények között. Ennek legjobb példája egy nemrég megszületett, szociális jellegű együttműködés a Holzindustrie Schweighofer, a Pro Wood Regionális Faipari Klaszter, Kovászna Megye Tanácsa, valamint a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola között.

A projekt keretében a faipari klaszter ernyője alatt tevékenykedő formatervezők bútorzatot terveznek, azokat a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola asztalos szakmát tanuló diákjai elkészítik. A kész bútorokkal a Kovászna Megye Tanácsának alárendeltségében álló szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság által működtetett családi házakat, fogyatékkal élőket ellátó központokat, valamint az igazgatóság fenntartásában működő idősotthont rendezik be.

A szociális–oktatási projekt megvalósulását a Holzindustrie Schweighofer rétyi és kománfalvi (Comănești) üzemei támogatják, ugyanis 53 köbméter bútorlapot ajánlottak fel összesen közel 76 ezer lej értékben. Kádár Rezső szerint a vállalkozók, iskola, önkormányzat és szociális igazgatóság közötti partnerség célja egyrészt az, hogy szakmailag felkészítsék a szakoktatásban részt vevő fiatalokat a piac igényeire, hiszen a projekt révén alkalmuk lesz vállalkozóktól, formatervezőktől tanulni, másrészt pedig korszerű bútorzatot kapnak a megye szociális intézményei.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.