Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă szerint korrekcióra szorul a tűzifára bevezetett ársapka

Ciucă szerint korrekcióra szorul a tűzifára bevezetett ársapka Gazdaság

Nicolae Ciucă miniszterelnök szerdán kijelentette, hogy korrigálni fogják a tűzifa köbméterenkénti árát 400 lejre korlátozó rendeletet.

A kormányfő egy sajtótájékoztatón ismerte be, hogy elszámolták magukat, és a köbméterenkénti 400 lejes ár nem felel meg a realitásnak. A döntés meghozatala előtt a környezetvédelmi minisztérium arról tájékoztatta a kormányt, hogy a Romsilva vállalattól 200 lejben vásárolható a tűzifa köbmétere. Ehhez az árhoz hozzáadták a különböző költségeket, és így állapították meg a 400 lejes felső határt – magyarázta.

“Kiderült, hogy ez nem egészen felel meg a valóságnak, ezért korrigálni fogunk. Be tudjuk ismerni, ha valamit tévedtünk, és meghozzuk a szükséges korrekciókat” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormány október 5-én fogadta el a sürgősségi rendeletet, amely szerint tűzifa és a fűtésre használt faapríték, faforgács, fűrészpor esetében köbméterenként 400 lejre korlátozták a végső felhasználóknak számlázható árat. A jogszabály ársapkát vezet be a fűtéshez használt brikettre és pelletre is. A brikett tonnánkénti árát 1500 lejre, a pelletét pedig 2000 lejre korlátozták.

forrás: Agerpres

fotó: Gecse Noémi

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 3., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nekem is mondta a miskolci ismerosom, mikor megyek, vigyek cukrot, mert egyszeruen nincsen se dragan , se olcson. Ki hitte volna 90 elott, hogy megfordul a vilag.

 • User
  Dátum: 2022. november 3., 21:32
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ezek azt mondták még kedden, hogy nem tudják mire vállalkozik a vasutas csapat, hiszen Koszovo nem létezvén, akkor koszovoi csapat sem játszhat. Kísértetiesen emlékztet a mi álomfüldünkre. Nos, a kolozsváriak ma nyertek, mi ellenben nem. Pedig mi is létezünk, csak kevesebb kétszínkedő tapasztalattal!