Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîţu: nincs napirenden az állami alkalmazotti struktúra átszervezése

Cîţu: nincs napirenden az állami alkalmazotti struktúra átszervezése Gazdaság

Jelenleg nincs napirenden az állami alkalmazotti struktúra átszervezése, sem a közalkalmazotti bérek csökkentése, de meg kell vizsgálni a nélkülözhető kiadások listáját – közölte a Digi 24 televízió műsorában Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Kifejtette: a home office-ban dolgozó alkalmazottak nem részesülnek például antennapótlékban, de nem tudta megmondani, milyen összegre rúgnak ezek a pótlékok.

A tárcavezető megerősítette: nem tervezik a közalkalmazotti bérek csökkentését.

Ami a nyugdíjak szeptemberben esedékes emelését illeti, a pénzügyminiszter azt mondta: minden a költségvetés végrehajtásának függvénye. Hozzátette, hogy ez nagyon jól alakult az év első két hónapjában, de márciusban már látszanak a koronavírus- járvány negatív hatásai: kisebb állami bevételek, nagyobb kiadások.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 7., 15:21
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Persze, eddig is unatkozni jártak be az állami hivatalokba, ezentúl meg annyit se kell csináljanak! Ha valami ügyed volt, épp csak fel nem döftek, amiért odamentel és meg merted zavarni a nyugalmukat! Közben a bérük nagyobb, mint a magánszférában, ami ki kell termelje ezeknek a herėknek a bérét is! Mert itt ez van: stai la stat, stai degeaba