Felhívás!

Bemutató-sorozat indul

Bemutató-sorozat indul Gazdaság

Falugazdász-kezdeményezés által új elméleti és gyakorlati bemutató-sorozatot indít a háromszéki gazdáknak az AgroSic Közösségek Közti Társulás és a LAM Alapítvány.

Az előadássorozat többek között érinti a talajkímélő megművelés témáját, a különböző talajművelő eljárások fontosságát a gyomok és kártevők elhárításában, szó esik a termés mennyiségi és minőségi növeléséről, a mezőgazdasági eszközökről és azok beállításairól is. A bemutatókon ugyan lesznek rövid elméleti ismertetők, de a gyakorlati bemutatóra helyezik a hangsúlyt, mutattak rá a kezdeményezők.

A sorozat első bemutatóját holnap szervezik Illyefalván. Az érdeklődőket a LAM Alapítvány illyefalvi székhelyén fogadják csütörtökön 10 órakor, onnan mennek a gazdák a szántóföldre, ahol idős Orbán Miklós agrármérnök beszél a talajok mélylazításáról, a tarlóhántásról és a mulcsozó-kultivátorozásról (gruberezés), majd az ifjú Orbán Miklós farmja által biztosított erőgépekkel be is mutatják ezeket a folyamatokat. A találkozó moderátora Bokor Gábor, aki felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy az eseményen való részvételhez regisztráció szükséges a 0756.726.288-as telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.