Hirdetés
Hirdetés

Kölcsönös támogatás

Kölcsönös támogatás Gazdaság

A háromszéki és vajdasági üzleti együttműködéseknek, gazdasági információcserének ad keretet az az együttműködési megállapodás, amelyet a napokban kötött a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vajdasági Autonóm Tartomány Kereskedelmi Kamarája.

A Boško Vučurević elnök által vezetett vajdasági küldöttséget Sepsiszentgyörgyön fogadta Édler András, a háromszéki kamara elnöke és Bihari Béla, a kamara informatikai tagozatának elnöke. A két térség gazdasági helyzetének bemutatását követően abban állapodtak meg, hogy kölcsönösen támogatják a vállalkozókat az üzleti együttműködnek kialakításában és vásárok, kiállítások, üzleti fórumok megszervezésében.

Hirdetés
Hirdetés

Édler András lapunknak elmondta: a vajdasági vállalkozók főként az informatika, mezőgazdaság és fémipar iránt érdeklődtek Háromszéken és főleg az első kettő esetében van lehetőség együttműködések kialakítására. Rámutatott, Szerbia éppen az európai uniós csatlakozás előtt áll, a Vajdaságban is megjelentek a különböző pályázatok, így együttműködésekre alapozva lehet pénzeket lehívni. A kereskedelmi kamara elnöke szerint a háromszéki vállalkozók kamatoztatni tudnák az uniós pályázatok lebonyolításában szerzett tapasztalatokat. Másrészt az uniós támogatások által potenciális felvásárlópiaccá válhat számunkra Szerbia. Édler András úgy véli, a romániai cégek nehezen törnek be a nyugat-európai piacra, ám a vajdasági piac elérhető lehet számukra.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük