Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az építőipari és kiskereskedelmi árak erőteljes emelkedése várható

Az építőipari és kiskereskedelmi árak erőteljes emelkedése várható Gazdaság

A romániai vállalatvezetők az építőipari és kiskereskedelmi árak erőteljes emelkedésére számítanak a következő három hónapban – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfőn közzétett adataiból.

Hirdetés
Hirdetés

Az INS 2022. augusztusi üzleti ankétja szerint a feldolgozóipari menedzserek viszonylag stabil termelési volument prognosztizálnak a következő három hónapra. A foglalkoztatottak száma várakozásaik szerint stabil marad, az ipari termékek árai pedig emelkedni fognak.

Az építőipari vállalatvezetők szintén viszonylag stabil termelési volumenre számítanak a következő három hónapban, és nem módosul szerintük jelentősebben a foglalkoztatottak száma sem az ágazatban. A menedzserek ugyanakkor jelentős áremelkedést jósolnak az építőiparban.

A kiskereskedelmi ágazatban a vállalatvezetők a következő három hónapban a gazdasági tevékenység mérsékelt növekedésére számítanak, az áruszállítóknak adott megrendelések volumene várakozásaik szerint emelkedni fog. Ugyanakkor az árak erőteljes növekedését és az ágazatban foglalkoztatottak számának mérsékelt bővülését jósolják.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 31., 11:51
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A hozzánemértő európai,, politikusok „a saját (?) népeiket szankcionálták az oroszok helyett. Őket ez nem is zavarja különösebben, Brüsszelben lesz meleg az idén is. Gazdasági szankciók az oroszok ellen? Amikor náluk a nyersanyag? Az egyszerű paraszt is tudta, hogy mi szívjuk meg… és Európa tovább gyengül, ezúttal nem csak morálisan!