Hirdetés
Hirdetés

A védelmi miniszter szerint idegen entitások veszélyeztetik Romániát

A védelmi miniszter szerint idegen entitások veszélyeztetik Romániát Gazdaság

Idegen entitások veszélyeztetik Románia stratégiai biztonsági érdekeit – jelentette ki szerdán Gabriel Leş védelmi miniszter, aki nem titkolta, hogy konkrétan a holland Damen társaságra gondol, amely – a tárcavezető szerint – “megpróbálja megakadályozni a multifunkcionális korvettek szerződésének odaítélését”.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcvezető Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a külföldi cégek valóságos “jogi háborút” indítottak Románia ellen, amely az “ellenfél kifullasztásra játszik”. Felhívta Hollandia figyelmét arra, hogy túl azon, hogy megakadályozta az ország felvételét a schengeni övezetbe, a haderő-fejlesztési program blokkolásával “túl messzire ment”.

Leş nehezményezte, hogy a holland Damen vállalat, amelynek a bíróság elutasította keresetét, amellyel azt akarja megakadályozni, hogy odaítéljék a multifunkcionális korvettek gyártását bejelentette, hogy fellebbezni fog, ilyenformán – jóllehet Románia politikai konszenzussal hazai össztermékének két százalékát védelmi kiadásokra fordítja – mégis “veszélybe kerülhetnek az ország stratégiai biztonsági érdekei”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük