Hirdetés
Hirdetés

A romániaiak többsége szeretne a városban vacsorázni a korlátozások megszüntetése után

A romániaiak többsége szeretne a városban vacsorázni a korlátozások megszüntetése után Gazdaság

A román állampolgárok több mint 75 százaléka szeretne kiülni vacsorázni a korlátozások feloldása után. A legkedveltebb lehetőség az étterem, állítja egy tanulmány, melynek eredményeit szerdán mutatták be, írja az Agerpres.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyszerű étterem állt az első helyen a preferenciákban (47%), ezt követi a gyorsétterem (45%), és a szupermarketek, amelyek meleg ételt árulnak (35%) – derül ki az elemzésből.

A Hospitality Culture Institute szakértői szerint, a vendéglátóipari vállalkozóknak újra fel kell találniuk magukat, hogy a korlátozások megszűnésével visszatérhessenek a normál állapotba. A HoReCa területén az üzlettulajdonosok és vezetők számára hasznos, hogy a romániaiak egy része nem hisz a higiéniai és fizikai távolságtartási intézkedések fontosságában.

Hogy biztonságban érezzék magukat, a városba menni kívánó válaszadók 78%-a szeretné, ha azokon a helyeken, ahová mennének, folyamatos fertőtlenítés lenne, 77% pedig megemlítette, hogy szeretnének a mostaninál nagyobb távolságot az asztalok között. 69%-uk pedig nyitott helyre, például teraszra menne szívesen.

A válaszadók közel kétharmada (64%), akik rendelni szeretnének a következő időszakban, azt nyilatkozták, hogy hetente egyszer legalább rendelni fognak meleg ételt az irodába vagy az otthonukba.

A Hospitality Culture Institute és az Exact Business Solutions májusban végezta a kutatást Bukarestben, Brassóban, Temesváron, Kolozsváron és Jászvásárban. A kutatással a fogyasztók perspektíváját szerették volna elemezni, a városi helyekkel és az élelmiszer-szállítással kapcsolatban, a romániai vészhelyzeti állapot feloldása után (amely május 15-től június 15-ig tart).

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük