Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A román piacról való kivonulását tervezi az Enel

A román piacról való kivonulását tervezi az Enel Gazdaság

A román piacról való kivonulását tervezi jövő évtől az Enel Csoport – derült ki a Capital Markets Day konferencián ismertetett jelentésből.

A legnagyobb olasz közműszolgáltató közölte, hogy aktualizált stratégiája értelmében eladják a vállalat 21 milliárd euró (21,51 milliárd dollár) értékű aktíváit a nettó adósság csökkentése érdekében, és hat országban való jelenlétre fognak összpontosítani.

“Európai tevékenységünk Olaszországra és Spanyolországra összpontosul majd, tekintve, hogy a romániai piacról kivonulunk” – jelentette ki a cég pénzügyi igazgatója, Alberto De Paoli.

A latin-amerikai országok közül Peruból is Argentínából is kivonul a vállalat, bizonyos országokban – például Ausztráliában és Görögországban – pedig partner bevonásával tervezik folytatni a tevékenységet.

Az értékesítési tervet – amely többek között a perui és a romániai aktívákra vonatkozik – 2023 végéig szándékoznak lezárni.

ANRE: az ügyfelek a villamosenergia- és gázellátásához való zavartalan hozzáférése biztosított

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) kedden kiadott közleményében biztosítja a fogyasztókat, hogy meghozta a szükséges intézkedéseket a villamosenergia- és gázellátásához való zavartalan hozzáférés érdekében.

Dumitru Chiriţă, az ANRE elnöke kijelentette, az Enel hálózata nem szűnik meg, csupán tulajdonosváltás következhet be. Leszögezte ugyanakkor, hogy bár törvényes előírás van erre, az ANRE semmiféle hivatalos bejelentést nem kapott a vállalattól.

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a fogyasztók villamosenergia- és földgázellátásának biztosítását és jogaik tiszteletben tartását az ANRE két rendelete szavatolja, amelyek garantálják a zavartalan hozzáférést a két szolgáltatáshoz.

“Mindezek ellenére abban az esetben, ha a villamosenergia- és földgázellátási ágazatban tevékenykedő bármely gazdasági szereplő kivonul a román piacról, a villamosenergia- és/vagy földgázellátás folyamatossága a fogyasztók számára megszakítás nélkül biztosított lesz” – tette hozzá Chiriţă.

forrás: Agerpres

fotó: Enel România/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások