Felhívás!

A PSD kiterjesztené az állami támogatásban részesülő vállalkozások körét

A PSD kiterjesztené az állami támogatásban részesülő vállalkozások körét Gazdaság

A Szociáldemokrata Párt (PSD) módosítaná a 2020/30-as sürgősségi kormányrendeletet – amely támogatást biztosít azoknak a cégeknek, amelyek kárt szenvedtek a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében -, hogy az terjedjen ki az egyéni vállalkozásokra és azokra a cégekre is, amelyek a jogszabály megjelenése előtt korlátozták tevékenységüket – tájékoztat a párt hétfői közleménye.

A dokumentum szerint az Orban-kormány rendelete sok olyan cégre nem alkalmazható, amelyekre kihatottak a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott intézkedések. Ezek közé tartoznak a három alkalmazottnál kevesebb személyt foglalkoztató cégek, az egyéni vállalkozók (PFA) és azok a nagyvállalatok, amelyek már a kormányrendelet megjelenése előtt kényszerszabadságra küldték alkalmazottaik egy részét.

“Több ezer munkahely megmentése érdekében feltétlenül szükséges, hogy mind a munkáltatók, mind a munkavállalók valódi segítséget kapjanak a román államtól!” – szögezi le a párt Facebook-oldalára feltöltött közlemény.

A PSD ennek érdekében azt javasolja, hogy az állam biztosítsa az alkalmazottak bérének 75%-át minden olyan vállalat esetében, amely a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében kénytelen volt korlátozni tevékenységét.

A családorvosok kivizsgálás nélkül is írhassanak ki gyógyszereket

Olyan sürgősségi rendelet elfogadását kéri a kormánytól Florian Bodog szociáldemokrata párti szenátor, amely lehetővé tenné a családorvosok számára, hogy kivizsgálás nélkül is írjanak ki gyógyszereket.

Hétfői Facebook-bejegyzésében a PSD-s törvényhozó azt írja, a kormánynak kötelessége valós intézkedéseket hozni annak érdekében, hogy megvédje a koronavírus elleni küzdelem kulcsszereplőit. “Itt az egészségügyi személyzetre és természetesen a családorvosokra gondolok, hiszen az állami hatóságok ajánlásai értelmében szükség esetén első körben velük kell felvennünk a kapcsolatot” – fogalmaz.

Bodog ugyanakkor hozzáteszi, emellett az idős embereknek, a krónikus betegeknek is segítségre és védelemre van szükségük.

“Ha arra kényszerítik a krónikus betegeket vagy az időseket, hogy menjenek a családorvoshoz, fölösleges kockázatnak teszik ki őket is, és az orvosokat is” – nyomatékosította Bodog.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 23., 16:08
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Aki dolgozik 20-30 éve ebben a koszos országban az mikor kap valamit?! Sok haszonleső:juhász,földműves kapott támogatást, nulla haszonnal eddig az államnak, majd panziók, hotelek következtek! Ilyen nehéz időben a sok menő cég jön és a sok fiktív cég!!!😤